nowa akcyza na auta 09 (Bolek) |
|
Are you interested in any Richard Branson information? (więcej...) |
|
Akcyza na wlasny samochód (zbyniek) |
|
Ja zalatwialam dokumenty na zwolnienie z akcyzy bo to moja wlasnosc. Podzwon popytaj sie w w-wie jest pare agencji celnych. ja korzystalam z xxx POLECAM :) (więcej...) |
|
akcyza na samochody (Mariola) |
|
911 z 1989r 3600pojemność UE - jaka akcyza (więcej...) |
|
niema akcyzy na własny sprowadzony samochód (Mariola) |
|
Niema akcyzy na własny samochód sprowadzony ale są warunki do spełnienia 6 mies min musi być samochód zarejestrowany na właściciela i rok pobytu zagranicą swój pobyt też trzeba udokumentować potem przez rok tego samochodu w Polsce nie można sprzedać w razie pytań proszę o xxx Agencja Celna zajmująca się wyłącznie akcyzami (więcej...) |
|
akcyza na samochody (mariola) |
|
Jeszcze chciałam wyjaśnić,że jeśli warunki nie są spełnione co do własnego auta używanego zagranicą płacimy wówczas akcyzę jak każdy nawet za własny samochód najlepiej to najlepiej kupić auto z silnikiem do 2000cm poj. (więcej...) |
|
Kupiłem Mercedesa na moje nieszęście ma powyzej 2 litrów poj ale jest uszkodzony (Mariusz) |
|
Będąc z zagranicą kupiłem Mercedesa tani ale jak się dowiedziałem w Polsce płaci się akcyzę od wartości rynkowej że w Urzędzie mają jakiś program nie wiem co mam robić a samochód jest uszkodzony ma uszkodzony tył teko ale zdolny do jazdy ze Policja niemiecka po wypadku nie zatrzymała dokumentów az podziwiam ich (więcej...) |
|
odpowiedż na pytanie w/w (Mariola) |
|
Dokladnie tak j/w tylko ze ja skorzystałem z usług agencji celnej na xxx w W-wie. Nie musialem nigdzie chodzic, tracic czasu, co prawda nic za darmo ale polecam (więcej...) |
|
Akcyza za sprowadzony samochód (Marek) |
|
Podatek akcyzowy na samochody importowane wynosi 17,6% na samochody powyżej 2 litrów, 6,4 % na pozostałe samochody (więcej...) |
|
Specjalny samochód - akcyza (Józef 65) |
|
Hej, mam problem. 4 lata temu kupiłem samochód kempingowy, który jest zarejestrowany jako samochód specjalny, taka jest kalsyfinacja. Po tak długim czasie UC przysyła mi pismo o wszczęciu postępowania za nie zapłaconą akcyzę. Przed rejestracją samochodu pytałem się w Starostwie Powiatowym czy muszę płacić akcyzę. Powiedziano mi że nie i zarejestrowano pojazd. Czy Urząd Celny łamie prawo twierdząc, że samochód specjalny to samochód osobowy? Jak uważacie? (więcej...) |
|
Opłata za cło (bond) |
|
Witam serdecznie. Moja siostra, która została właścicielem niedawno sprowadzonego samochodu jest w stanie uniemożliwiającym jej samodzielnego udania się do Urzędu Celnego w celu opłacenia cła i wydania akcyzy. Stąd kieruję swoje pytanie. Czy ja, brat mogę dokonać tych opłat za moją siostrę ? Z góry dziękuję za odpowiedź. (więcej...) |